Translate: Choose your language :-)

Wednesday, 7 September 2016

4hari 3malam bercuti di Bandung - Day 2 (shopping day)


Alhamdulillah, hari pertama kami di Bandung berjalan lancar. Hari ini hari ke dua, hari Shopping 100%. Dari pagi hingga ke malam kami shopping dari satu kedai ke satu kedai sekitar Bandung. Hari ini, kami bergerak dengan MPV yang kami tempah khas dengan bayaran Rp500ribu sehari. Sekitar RM155 sehari. Dari pagi hingga malam, termasuk driver/supir, petrol, toll, parking, dan sebagainya. Untuk kami berlima, saya rasa ia sangat berbaloi. Sebab kalau kat Malaysia, RM150 tu sewa kereta aje kot. Kena drive sendiri, minyak pun kena isi sendiri, parking, toll lagilah kena bayar sendiri kan~ Jadi ikutilah pengembaraan 'shopping day' kami ini :-p

#1 PASAR BARU
Destinasi pertama kami hari ini ialah Pasar Baru. Tempat ni memang tempat shopping nombor satu lah dikalangan orang Malaysia kalau ke Bandung. Kalau nak buat bisnes, beli borong telekung, kain pasang atau baju-baju, memang inilah tempatnya. Ada banyak tingkat. Secara jujur, sehari kat sini pun rasanya tak cukup untuk tengok semua benda :-) Kat sini juga ada servis jahit baju satu hari siap tau. Dulu saya ke sini waktu nak buat baju nikah. Memang best. Beli kain kat sini, malamnya tailor datang fitting kat hotel. Esok malam dah siap baju, diorang hantar terus kat hotel. Harga? Memang murah dari nak tempah kat Malaysia lah. Pastu terus siap pulak. So memang best ;-)

Seawal pukul 9pagi kami dah keluar dari hotel. Di sini ada food court di tingkat atas. Jadi, kita bolehlah nak sarapan kat sini. Tengok tu. Hebat sarapan diorang. Macam makan tengah hari dah. Tapi memang perlu makan yang berat di pagi hari sebab perlu banyak tenaga untuk shopping sepanjang hari nanti :-p

Tengoklah background tu, penuh dengan bag. Ni baru di food court aje, belum tingkat untuk shopping betul lagi :-p

Wafiy seronok tengok bag kartun-kartun. Nasib baik dia tak mintak sebijik :-p

Kedai pertama yang kami kunjungi ialah Sir Cinta, di parking tingkat 5. Kedai ni memang rajin keep in touch dengan customer. Kakak saya yang dah pernah ke kedai ni 4tahun lepas pun masih lagi berhubung dengan mereka. Kalau nak beli barang, diorang boleh pos ke Malaysia :-)

Wafiy disambut oleh Upin dan Ipin di pintu masuk kedai ni :-p

Wafiy diumpan gula-gula agar duduk diam. Dekat setengah balang gula-gula di bantai sementara MakLong dia shopping :-p

Syurga beli belah MakLong :-p

Pilih telekung murah-murah ;-)

Wafiy tawaf kedai. Semua pelosok dia masuk :-p Jadi, sesiapa yang bawa anak kecil, siapkan lah mental dan fizikal ya ;-)

Selepas 1jam di Sir Cinta, kami pun menjelajah ke kedai-kedai lain pula. Kami buckle up Wafiy dalam baby carrier Bobita ni, senang dan selesa :-)

Di sini memang perlu banyak berjalan. Orang pun ramai, kain pun banyak. Banyaknya kain kat Pasar Baru ni sampai kita nak berjalan pun susah. Lorong jadi kecik aje. Memang kena menyelit-nyelit la. Kalau ada pulak anak kecik macam Wafiy ni, boleh hilang celah kain. So, cara terbaik, dukunglah anak. Kalau nak selesa, takmau penat dukung, gunalah baby carrier macam Bobita ni ok? Sebab Bobita ni ergonomik, jadi tak lenguh. Anak pun terasa lebih ringan. Stroller tak disarankan sebab kekurangan ruang terutama di tingkat yang jual kain ela ni. Memang takda harapan nak tolak stroller :-(

Sila bawak duit berjuta-juta agar tak kempunan tengok kain :-p

Kebiasaannya, kita akan diiringi oleh shopper guide. Ini Mas Roni. Dia shopper guide untuk kami untuk trip kali ini di Pasar Baru. Dulu masa saya ke sini tahun 2012 pun ada juga shopper guide yang akan bantu kita. Tanya aje nak cari apa, nak kain yang macam mana, diorang akan bantu carikan dan bawa ke kedai yang berkaitan. Kalau kita nak cari kedai sendiri pun boleh jugak. Siap sedia la nak sesat :-p Lepas tu, bestnya shopper guide ni, segala barang yang kita shopping, bagi je kat dia, nanti dia hantar terus ke kereta. Jadi takdelah kita nak mengusung beg banyak-banyak ke hulur ke hilir. Dan yang lebih syukurnya, Roni ni rajin jugak layan Wafiy. Jadi, waktu saya pilih kain, dia layan Wafiy main susun mineral water ni. Lega lah mak sekejap :-p

Satu cabaran terbesar dengan anak kecil bila di Pasar Baru ini adalah bila ada banyak penjual air-air ni yang bergerak. Wafiy pantang tengok diorang ni lalu, mula la tak keruan. Sekejap nak air milo. Bila dah beli, jap lagi lalu pulak penjual lain pulak. Dah dia nak air lain pulak. Air oren, susu cap Thorr bagai... Kalau tak belikan, sedih la macam patah hati sangat. Beratus ribu memang spend untuk beli air-air ni aje dan harganya tak murah okey~ diorang yang jual ni semua berlesen. Jadi harga pun standard. Sama je dengan mana-mana penjual. Macam milo tin tu Rp 15ribu bersamaan RM4 camtu. Sepanjang kat sini banyak botol juga yang terbeli. Belum lagi mainan-mainan bagai... Fuhh...parah-parahhhh :p 

Pasar Baru ni memang syurga kain lace lah. Dari kualiti buat net bunga telur, hingga yang made in France punya lace pun ada. Dari kain nak buat baju tidur, sampai baju pengantin semua lengkap. Dulu saya tempah baju nikah kat sini lah ;-) Tepuk poket tanya selera...hehe :-p

Pembantu jualan kat sini memang berkomitmen tinggi. Diorang memang ramah dan sangat sabar melayan kerenah pelanggan. Dari kain murahan sampai kain jutaan rupiah pun dia layan sama je kita ni. Walaupun kami nak beli kain harga Rp 20ribu aje pun dia sanggup panjat-panjat ambik kain, kirai satu-satu bagi kita tengok. Kalau kain yang berjuta rupiah, memang dia siap bagi kita duduk kat sofa, minum kopi lah. Dia siap pasangkan kat patung, bagi kita tengok betapa cantiknya kain tu :-p Contoh macam dalam gambar atas ni, harga lace ni Rp 100ribu. Yang berjuta tu saya tak ambil gambar sebab malu, tak mampu :p

Ni kopi yang dibancuh untuk kami nikmati sementara buat keputusan nak beli kain yang mana :-p

Memang best shopping kat sini. Kalau kat Malaysia, mana ada kedai kain nak jamu air kat kita kan :-p Strategi pemasaran yang baik, modal kopi diorang tu tak seberapa, tapi kita happy, kita pun beli kain berpuluh meter la kat dia. Kat sini nak tempah terus pun boleh. Masa ni kakak saya tempah blaser/coat. Esoknya dah siap. Saya tak tempah apa-apa kalini.

Antara suasana kedai-kedai kain di Pasar Baru. Hampir setengah hari kami disini. Dari pukul 9.30am hingga pukul 3pm macam tu. Dasyatkan? Itu pun kami cuma round area kain ela aje. Bahagian lain tak sempat :-p Tapi takkan nak duduk sini satu hari pulakkan? Jadi dengan berat hati, kami pun melangkah pergi dan meneruskan perjalanan shopping di tempat lain pula :-)

#2 TAMAN KOPO
Ini destinasi shopping kami yang seterusnya. Ramai yang kata kain pasang sulam di sini paling murah di Bandung. Ia terbukti memang murah. Kakak saya shopping banyak di sini :-p

Inilah suasana salah satu kedai di Taman Kopo ini. Ia sebenarnya sebuah rumah yang dijadikan kedai kain, telekung, kopiah, kain pelikat dan banyak lagi. Ramai juga orang Malaysia waktu kami ke sini :-)

Saya tak begitu minat shopping. Jadi saya teman Wafiy makan aiskrim ajelah di luar. Memang nampak macam rumah kan? :-)

Kat sini pun layanan memang superb. Kakak saya dihidang kopi lagi waktu memilih kain di sini. Memang cerah mata lah nak tengok kain ;-)

Cabaran lagi buat kami. Depan rumah ni ada yang jual aiskrim :-p Hadoi...3bijik aiskrim jugaklah beli kat sini untuk Wafiy sementara nak tunggu MakLong dia siap shopping. Jadi, jika anda bersama anak kecil, sila tabah sebab aiskrim diorang jual ni pun memang over priced okey~Yang biasa RM1.50 kat Malaysia, kat sini mau RM4. Kali 3bijik, tak berbelas ringgit untuk aiskrim aje...hahai~ :-p

Inilah pembeli aiskrim mahal tu...haha ;-)


Budak muka bahagia dapat makan aiskrim. Ini dah aiskrim ke dua. Mohon ibu ayah banyakkan berdoa agar anak sihat-sihat selalu ye.

Suasana dalam rumah/kedai di Taman Kopo. Wafiy buat site visit sambil makan aiskrim. Bandung ni sejuk. Aiskrim pun lambat cair :-p Sejam lebih juga kami di Taman Kopo ni. Kemudian kami.ke destinasi seterusnya ;-)

#3 GRUTTY, CIBADUYUT
Grutty di Cibaduyut ini macam shopping mall. Ada banyak beg dan kasut yang kebanyakannya dari jenamanya sendiri, iaitu Grutty. Di sini ada surau, jadi boleh solat lah jika singgah di sini.

Ceria berwarna-warni ;-)

Cibaduyut memang terkenal dengan barangan kulit seperti kasut dan jaket kulit.

Ini antara suasana kedai ini.

Ribuan pasang kasut yang memukau~ 

Saya belilah juga satu sling bag di sini ;-)

Wafiy pun tak lepaskan peluang :-p

Sangat merbahaya...haha. Tengok Wafiy tu: baru lepas beli bola, dia dah tunjuk ikan besar kat atas tu pulak...haha, dengan pantas kena selamatkanlah poket kita :-p Let's move on.

#4 TOKO TIGA
Kedai ni memang terkenal dengan seluar jeans. Jadi kalau nak dapatkan seluar Levis dengan harga lebih murah, bolehlah jenguk-jenguk ke sini.

Suasana kedai. Ada juga perkhidmatan potong kaki seluar di sini. Jadi kalau dah beli seluar labuh, boleh lah terus modify di sini. Nanti boleh terus pakai seluar baru ;-)

Suasana kedai Toko Tiga. Ada juga t-shirt superhero sebagai alternatif kalau tak mampu nak beli seluar jeans :p Sebab seluar kat sini harga ratusan ringgit juga.

Antara interior kedai. Untuk budak serba nak tahu ni, kedai ni amatlah sesuai. Ada kolam ikan, ada burung dalam sangkar, memang menarik perhatian. Jadi kalau orang shopping, budak-budak macam Wafiy ni taklah boring :-)

Uniknya lagi, kedai ni ada lantai kaca yang ada mainan dalamnya. Tapi tersorok sikit. Wafiy ni ramah terlebih, dia pergi 'sembang-sembang' dengan kakak sales girl tu. Lepastu kakak tu pimpin tangan dia. Saya pun pelik lah awal-awal tu, nak bawak Wafiy pergi mana kan~ rupanya dia nak tunjuk kat Wafiy lantai ni. Memang excited la Wafiy. Tak berganjak-ganjak. Dalam tu ada macam-macam. Gajah, kucing, anjing bagai. Sales girls semua pun rajin layan Wafiy kat situ. Alhamdulillah, taklah Wafiy boring tunggu MakLong, PakLong, dan ayahnya shopping dan belek barang ;-)

Wafiy tak jemu-jemu tengok mainan dalam lantai tu :-p

Kat sini, ayah Wafiy beli sehelai T-shirt untuk dirinya sendiri. Okeylah tu. Kami memang bukan kaki shopping sangat :-p

#5 EIGER CENTRE
Destinasi shopping kami yang terakhir kami adalah di Eiger Centre. Dah malam masa ni. Eiger ni satu jenama yang terkenal di kalangan pendaki gunung atau sukan extreme. Kalau korang tak involve dengan aktiviti pendakian, mungkin taktaulah brand ni. Ia dikilangkan di Indonesia, sama macam baby carrier Bobita. Produk Eiger ni majoritinya adalah beg-beg yang tahan lasak, beg panjat gunung, alatan perkhemahan dan banyak lagi. Suami saya memang peminat dan pengguna tegar produk Eiger sejak zaman belajar lagi. Jadi dia memang aim nak ke kedai ni dari awal lagi ;-)

Ini exterior luar kedai Eiger ni. Memang extreme ;-)

Wall climbing sambil dukung anak? Hehe~ 

Interior kedai/butik. Ini adalah butik yang terbesar di Bandung untuk produk Eiger.

Pintu masuk kedai. Memang unik. Wafiy melompat dari satu batu ke satu batu sampai masuk dalam kedai. Memang budak-budak kecik having fun :-)

Taraa~ untuk peminat backpack Eiger, memang rambang mata. Kebetulan ada sale pulak masa ni :-)

Interior kedai. Wafiy feeling-feeling camping~ :-p

Wafiy masak, MakLong kena makan ;-)

Memang syok kedai ni. Wafiy tak boleh duduk diam langsung. Seronok boleh acah-acah camping :-p

Yeayy, dapat backpack Eiger Women Edition satu ;-) 

Sekian hari kedua kami di Bandung a.k.a shopping day. Memang dari pagi sampai malam shopping aje. Untuk dinner pun kami beli bungkus Nasi Padang, makan kat bilik aje sebab dah tak larat nak duduk makan kat kedai :-p

P/S: yang banyak tu barang kakak saya ye :-p

Esok adalah hari ke-3 di Bandung merangkap hari jalan-jalan, melihat keindahan alam dan merasai kenyamanan udara Bandung. Nantikan entri saya yang seterusnya okey~ Kalau nak baca kisah Day-1 kami di Bandung, boleh klik disini :-)

12 comments:

  1. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang REIHAN BANDUNG TRANSPORT selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Reihan Bandung transport hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Reihan, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Reihan Bandung Transport menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta.

    JOM JOM ke Bandung bersama Reihan, dijamin Muraaaah dan puas ^_^

    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Reihan… ;-)

    Dijamin Reihan bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..



    Harga Sewa Kereta ;



    Rate Kereta per Day :

    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)

    Rate: IDR 380.000 or RM 115

    # Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)

    Rate: IDR 520.000 or RM 157



    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)

    Rate: IDR 620.000 or RM 182



    # Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)

    Rate: IDR 840.000 or RM 242



    # Toyota Hiace commuter (12 seat)

    Rate: IDR 850.000 or RM 245



    *Masa sewa : 14 jam (8AM to 10 PM)

    *Include : Kereta,sopir,minyak,parking & Tol



    Contact Person :

    Mobile Phone : +6285723129752/+6281323761223

    WhatsApp : +6281323761223

    Email : mohdreihan98@gmail.com



    Reihan Bandung Transpor tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..

    Wassalam..wr.wb..

    Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap REIHAN BANDUNG TRANSPORT (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)



    Regard



    (REIHAN BANDUNG TRANSPORT)

    ReplyDelete
  2. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang REIHAN BANDUNG TRANSPORT selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Reihan Bandung transport hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Reihan, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Reihan Bandung Transport menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta.

    JOM JOM ke Bandung bersama Reihan, dijamin Muraaaah dan puas ^_^

    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Reihan… ;-)

    Dijamin Reihan bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..



    Harga Sewa Kereta ;



    Rate Kereta per Day :

    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)

    Rate: IDR 380.000 or RM 115

    # Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)

    Rate: IDR 520.000 or RM 157



    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)

    Rate: IDR 620.000 or RM 182



    # Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)

    Rate: IDR 840.000 or RM 242



    # Toyota Hiace commuter (12 seat)

    Rate: IDR 850.000 or RM 245



    *Masa sewa : 14 jam (8AM to 10 PM)

    *Include : Kereta,sopir,minyak,parking & Tol



    Contact Person :

    Mobile Phone : +6285723129752/+6281323761223

    WhatsApp : +6281323761223

    Email : mohdreihan98@gmail.com



    Reihan Bandung Transpor tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..

    Wassalam..wr.wb..

    Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap REIHAN BANDUNG TRANSPORT (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)



    Regard



    (REIHAN BANDUNG TRANSPORT)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan / Puan

    jomm pegi bercuti kat Bandung dengan perkhidmatan Transport Bandung kami. BANDUNG AMANAH TOUR AND TRANSPORT menyediakan Pakej Bercuti dan Khidmat Transport Tour kat Bandung/Jakarta/Garut atau bandar lain dalam kat Indonesia. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan

    Anda boleh melawat beberapa tempat menarik kat Bandung dengan guna perkhidmatan yang kami sediakan, kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung,

    Ready Type Transport :

    Type Car 6 seater ( max 6 passenger )
    - Toyota Avanza
    - Suzuki APV
    - Daihatsu Luxio
    - Daihatsu Xenia
    - Suzuki Ertiga

    Type Car 7 seat or medium
    - Toyota Innova
    - Kia Pregio

    Van 14 seater ( max 12 - 14 passenger )
    - Isuzu ELF Short

    Van 19 seater ( max 15 - 19 passenger )
    - Van Isuzu ELF Long

    TERSEDIA JUGA KENDARAAN MINI BUS 25 SEAT, MEDIUM BUS 35 SEAT DAN BIG BUS 45 SEAT

    * semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.
    * per day boleh guna dari pukul 08Am - 10PM

    TERSEDIA JUGA PAKEJ JIMAT TRANSPORT & HOTEL 3D2N, 4D3N, 5D4N, ETC
    Untuk pakej 4D3N transport & hotel promo murah hanya sebesar RM 300/ orang untuk 6 orang dalam 1 group

    CONTOH OPTIONAL PROGRAM :
    DAY 1
    *Tiba kat Bandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch & Check in Hotel
    *Toko Tiga ( Branded ori Jeans )
    *D'fashion factory outlet kain potong
    *Membeli-belah di Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )
    *Dinner dan kembali ke Hotel

    DAY 2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Farmhouse Lembang
    *Floating Market
    *Kebun Strawberry and tea park (optional)
    *Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)

    DAY 3
    *kawah putih crater/trans studio indor themes park
    *Tasik Situ Patenggang (optional)
    *rumah kain sulam kat taman kopo
    *cibaduyut-shoes and jacket leather original
    *factory outlet area riau street macam the secret, heritage,oases, etc

    DAY 4
    *check out hotel
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *paris van java shopping mall
    *Airport transfer

    FREE AND EASY TOUR, DAPAT DIUBAH MENURUT KEADAAN SEMASA

    Hotel guna 3 star hotel selesa dan cantik, letak tengah town Bandung dekat dengan pasar baru dan airport

    Tersedia juga option hotel lain dari mulai 2 star hotel hingga 4 star hotel

    HOTEL FACILITIES :
    - free wifi
    - hot & cold water
    - breakfast buffet
    - LCD TV 24 inch
    - TV cable

    TERM & CONDITION PAKEJ JIMAT :
    - included transportation for 4day 3nights (type car 6 seater)
    - included 3 room deluxe - king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
    - not included entrance fee
    - not included lunch and dinner
    - not included ticket flight and airport tax

    Service insya allah memuaskan
    YOUR COMFORT IS OUR PRIORITY


    Beberapa rombongan tourist yang menjadi customers kami :
    - Rombongan kelab Proton Malaysia sebanyak 40 pax
    - Rombongan kelab UMW Malaysia
    - Rombongan TNB Pelitawanis Johor, Malaysia
    - Rombongan study Tour UITM Malaysia
    - Shopping tour
    - Family tour, etc

    Sila Check beberapa TESTIMONI kami dalam halaman FACEBOOK PAGE kami

    UNTUK TEMPAHAN DAN SEBARANG PERTANYAAN, SILA CONTACT :
    - Email: touramanahbandung@yahoo.com
    - phone : +62 856 2388 749
    - whatsapp : +62 838 2178 9103
    - Fb page.: Bandung Amanah Tour & Transport
    - Blog : http://bandung-indah.blogspot.com
    - instagram: JOM GI BANDUNG MURAH JERR

    ReplyDelete
  4. Greeting traveler

    Jom cuti2 Bandung,
    284 RM/ kepala
    4 Hari 3 Malam
    Murah tapi tak murahan..
    harga budget service 5 star...
    Nak pegi mana mana oun boleh, no rule, asal customer senang 😉

    sudah masuk sekali
    ✅ Hotel 3 star berhampiran cihampelas shoping mall
    ✅ Bilik deluxe, satu bilik untuk 2 orang
    ✅ Tea maker dalam bilik
    ✅ Makan pagi
    ✅ Airport transfer
    ✅ Transport untuk tour 4 hari
    ✅ Supir yang ramah dan berpatutan
    ✅ Minyak
    ✅ Tol
    ✅ Parking
    ✅ Kereta with good aircon

    Minat segera whatsapp admin yaa..
    10 orang pertama dapat percuma :
    ✅ bags Louis vuiton
    ✅ free indonesian sim card 1 pack


    whatsapp admin jangan lupa
    +6285318490001
    email : primeratrans@gmail.com
    facebook : Primera Trans Bandung

    ReplyDelete
  5. *Sorry Participate Sale*

    Pakej Perkhidmatan 4d3n Bandar Bandung (Hotel, & Pengangkutan)...Murah sampe pengsan...

    syarat dan Syarat

    * Jumlah harga Seorang Adalah:

    ***Hotel 2 Star***

    >HOTEL Express Dbest

    Rm 420/orang jika 2 orang
    Rm 360/orang jika 3 orang
    Rm 310/orang jika 4 orang
    Rm 270/orang jika 5 orang
    Rm 250/orang jika 6 orang

    -1 Bilik muat 2 orang tidak di join sehingga Selesa Sangat, semasa 4hari 3malam

    -Termasuk sarapan pagi ala bufet.

    > Tidak termasuk makan tengah hari dan makan malam

    > Tidak termasuk kos tiket lawatan per kereta atau perorang di Tempat lawatan dengan itinerary.

    Sila Tuan/Puan memutuskan Tempat lawatan boleh Ikut tentatif Program yang Sudah di sediakan ATAU Ikut rancangan Sendiri.

    Tempahan :

    WhatsApp +6281 220 375 375

    bogalakontour@gmail.com

    www.bogalakontour.com

    Semoga maklumat yang saya berikan memudahkan urusan anda bercuti ke Bandung.
    Terima kasih.
    Wassalam...wr...wb

    ReplyDelete
  6. Asallamualikum
    Perkenalkan saya agoez koliciz driver dari BogalakonTour Bandunh
    Kami hadir menyediakan perkhidmatan Sewa Kereta Murah Di Bandung yang bepatutan dan murah.
    IDR 400.000/hari ( no extra charge )
    Include : minyak, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
    Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.
    Kami juga menyediakan perkhidmatan Jakarta - Bogor - Bandung

    Ingin melancong dengan pakej murah? Kami berikan anda jawapanya.
    Only RM 220/pax 4day3night
    Transport dan hotel
    Pakej Pelancongan & Pakej Percutian Murah Kat Bandung dijamin murah dan memuaskan!

    More info
    Telefone/WhatsApp : +62 81222300871
    call/wa : +62 87888800871
    aguskolicis@gmail.com
    bogalakontour@gmail.com
    bogalakontour@yahoo.com

    www.bogalakontour.com
    www.sewakeretamurahbandung.com

    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    kami bagi bukti bukan janji dari Bogalakon Tour Bandung... (Insya Allah)... Wassalam dan Terima Kasih...

    ReplyDelete
  7. Salam Tuan Puan...
    Minta maaf nak tompang promote ckt.
    Jom ukir kenangan terindah dan cerita hebat bersama kami :
    Memory Bandoeng Tour
    The Best Tour Travel in Bandung.
    specialist tour for you...!!!

    Driver friendly,ramah dan tentunya dengan didikan service terbaik,siap melayan dan hantar Tuan Puan nak pegi mana2 tempat diBandung.
    Kenyamanan,keamanan dan keselamatan tentunya kami utamakan.
    Kereta kamipon bersih2 dan selesa.

    Best price...!!!
    Best driver...!!!
    Best choice...!!!
    Best SERVICE...!!!
    Tour Bandung pakej transport + hotel + bfast:
    * 3H2M - RM 165/pax
    * 4H3M - RM 225/pax
    * 5H4M - RM 325/pax
    * 6H5M - RM 395/pax
    (Min 4pax).
    kami juga menyediakan sewa kereta perhari dengan harga yang teramat sangat berpatutan.
    * toyota AVANZA,suzuki APV (max 7seatter)
    RM 115 /hari
    * isuzu Elf short (max 11seatter)
    RM 195 /hari
    * isuzu Elf long (max 18seatter)
    RM 265 /hari

    Harga masih boleh runding.runding harga semurahnya,serendahnya,sejimatnya.insya Allah berbaloi dan puas hati guna khidmat syarikat Memory Bandoeng Tour.
    " HARGA BOLEH JADI HARGA KASIH SAYANG,SAYANG KETAT2...!!! "

    Utk lebih detail sila PM,Call/WhatsApp laju2 ditalian:
    +6285324228854
    +6285324228854
    +6281224420758

    √ Fb syarikat :
    Memory Bandoeng
    √ fb personal :
    Cepokta Bisaajja
    √ email :
    memorybandoeng@gmail.com
    √ Website :
    www.jomcutibandung.com

    Kami sentiasa menunggu dan mengalu2kan kedatangan Tuan Puan diBandung.

    LOMBOK, BALI & JOGJA BOLEH JGK KAMI URUSKAN.
    Salam dan tmakasih....

    ReplyDelete
  8. Salam Tuan Puan...
    Minta maaf nak tompang promote ckt.
    Jom ukir kenangan terindah dan cerita hebat bersama kami :
    Memory Bandoeng Tour
    The Best Tour Travel in Bandung.
    specialist tour for you...!!!

    Driver friendly,ramah dan tentunya dengan didikan service terbaik,siap melayan dan hantar Tuan Puan nak pegi mana2 tempat diBandung.
    Kenyamanan,keamanan dan keselamatan tentunya kami utamakan.
    Kereta kamipon bersih2 dan selesa.

    Best price...!!!
    Best driver...!!!
    Best choice...!!!
    Best SERVICE...!!!
    Tour Bandung pakej transport + hotel + bfast:
    * 3H2M - RM 165/pax
    * 4H3M - RM 225/pax
    * 5H4M - RM 325/pax
    * 6H5M - RM 395/pax
    (Min 4pax).
    kami juga menyediakan sewa kereta perhari dengan harga yang teramat sangat berpatutan.
    * toyota AVANZA,suzuki APV (max 7seatter)
    RM 115 /hari
    * isuzu Elf short (max 11seatter)
    RM 195 /hari
    * isuzu Elf long (max 18seatter)
    RM 265 /hari

    Harga masih boleh runding.runding harga semurahnya,serendahnya,sejimatnya.insya Allah berbaloi dan puas hati guna khidmat syarikat Memory Bandoeng Tour.
    " HARGA BOLEH JADI HARGA KASIH SAYANG,SAYANG KETAT2...!!! "

    Utk lebih detail sila PM,Call/WhatsApp laju2 ditalian:
    +6285324228854
    +6285324228854
    +6281224420758

    √ Fb syarikat :
    Memory Bandoeng
    √ fb personal :
    Cepokta Bisaajja
    √ email :
    memorybandoeng@gmail.com
    √ Website :
    www.jomcutibandung.com

    Kami sentiasa menunggu dan mengalu2kan kedatangan Tuan Puan diBandung.

    LOMBOK, BALI & JOGJA BOLEH JGK KAMI URUSKAN.
    Salam dan tmakasih....

    ReplyDelete
  9. Jom cuti2 Bandung,
    284 RM/ kepala
    4 Hari 3 Malam
    Murah tapi tak murahan..
    harga budget service 5 star...
    Nak pegi mana mana oun boleh, no rule, asal customer senang 😉
    sudah masuk sekali
    ✅ Hotel 3 star berhampiran cihampelas shoping mall
    ✅ Bilik deluxe, satu bilik untuk 2 orang
    ✅ Tea maker dalam bilik
    ✅ Makan pagi
    ✅ Airport transfer
    ✅ Transport untuk tour 4 hari
    ✅ Supir yang ramah dan berpatutan
    ✅ Minyak
    ✅ Tol
    ✅ Parking
    ✅ No tipu tipu
    ✅ Kereta with good aircon
    Minat segera whatsapp admin yaa..
    10 orang pertama dapat percuma :
    ✅ bags Louis vuiton
    ✅ free indonesian sim card 1 pack
    ✅ Free layer cake
    whatsapp admin jangan lupa
    +6285318490001
    email : primeratrans@gmail.com
    facebook : Primera Trans Bandung

    ReplyDelete
  10. Pakej Perkhidmatan 4d3n Bandar Bandung (Hotel, & Pengangkutan)...Murah sampe pengsan...

    Butiran Perjalanan
    (Boleh Tukar,Tambah/Kurang)

    Hari 1
    > Airport bandung
    > Pasar Baru Membeli belah
    > Studio Trans
    > TokoTiga (Branded Jeans)
    > Factory outlet
    > Makan malam

    Hari 2
    > Gunung Tangkuban Perahu
    > Grafika Cikole
    > Petik Strawberry
    >Luwak caffe
    > Naik kuda deranch
    > Floating market
    > Farhm House
    > Dusun Bambu{Cadangan}
    > Rumah mode
    > Cihampelas Jeans Pusat
    > Makan malam

    Hari 3
    > Kawah putih
    > Glamping
    > Cibaduyut
    > Afrika Asia
    > Kartika sari
    > Makan malam

    Hari 4
    > Keluar Hotel bandung
    > Airport Bandung

    Pilihan Pakej :

    * Jumlah harga Seorang Adalah:

    Rm 380/orang jika 2 orang
    Rm 305/orang jika 3 orang
    Rm 265/orang jika 4 orang
    Rm 230/orang jika 5 orang
    Rm 220/orang jika 6 orang

    ☑1 Bilik muat 2 orang tidak di join sehingga Selesa Sangat, semasa 4hari 3malam.
    ☑Termasuk sarapan pagi.

    ✖ Tidak termasuk makan tengah hari dan makan malam

    ✖Tidak termasuk kos tiket lawatan per kereta atau perorang di Tempat lawatan dengan itinerary.

    -1 Bilik muat 2 orang tidak di join sehingga Selesa Sangat, semasa 4hari 3malam

    -Termasuk sarapan pagi ala bufet.

    > Tidak termasuk makan tengah hari dan makan malam

    > Tidak termasuk kos tiket lawatan per kereta atau perorang di Tempat lawatan dengan itinerary.

    Tempahan:

    WhatsApp +6281220375375

    Sila Tuan/Puan memutuskan Tempat lawatan boleh Ikut tentatif Program yang Sudah di sediakan ATAU Ikut rancangan Sendiri.

    Semoga maklumat yang saya berikan memudahkan urusan anda bercuti ke Bandung.
    Terima kasih.
    Wassalam...wr...wb

    ReplyDelete
  11. HORAS … !!! JOM KE MEDAN … !!! JOM KE DANAU TOBA … !!!
    SALAM KENAL TUAN AND PUAN . MINTA IZIN NAK IKUT PROMOTE KAT BLOG TUAN / PUAN

    PERKENALALKAN KAMI DARI AGENCY PELANCONGAN TIARA TOURS INDONESIA. KAMI ADALAH AGENCY PELANCONGAN YANG BER LICENSED DAN PROFESSIONAL. KAMI MENAWARKAN PAKEJ – PAKEJ MELAWAT MURAH KE MEDAN, DANAU TOBA, BERASTAGI DAN TEMPAT – TEMPAT SHOPPING MURAH DI BANDAR MEDAN, DAN PAKEJ LAWATAN LAINNYA KE PADANG, BUKIT TINGGI, BANDA ACEH, PULAU SABANG, JAKARTA , BANDUNG, JOGYAKARTA , BALI, LOMBOK, MAKASAR, BUNAKEN, MENADO, TORAJA.

    PAKEJ KAMI DESIGN SANGAT MENARIK, HEMAT DENGAN LAYANAN BEST, PASAL PERHIKMATAN KAMI DISOKONG BEBERAPA UNIT KERETA BARU DAN BUS PERSIARAN.

    DISINI KAMI BAGIKAN PAKEJ MELAWAT KE MEDAN DAN KE DANAU TOBA, PROGRAM 04 HARI / 03 MALAM ( FULL SERVICE ) TAK ADA EXTRA BAYAR.
    TAK ADA TIPU – TIPU !!!
    HARGA PAKEJ HANYA 380 ( MINIMAL 10 ORANG)

    ITINERAY :

    DAY 1 : ARRIVAL – SIANTAR – PARAPAT
    ARRIVAL AT KUALANAMU INTERNATIONAL AIRPORT. AFTER CUSTOMS CLEARANCE, MEET OUR TOUR GUIDE/DRIVER WHO WILL TAKE YOU TO START THE TOURS BY USING TOURIST COACH OR VAN. TRANSFER TO THE RESTAURANT FOR YOUR LUNCH. DEPART TO PARAPAT ALONG THE ROAD WHICH OFFERS THE ENDLESS VIEW OF RUBBER AND OIL PALMS PLANTATIONS THROUGH THE JOURNEY. STOP SHOULD BE MADE AT PEMATANG SIANTAR FOR SHOPPING OF LOCAL PRODUCT SUCH AS KACANG TUMBUK “TING TING, TENG TENG”, OTHER SNACKS ETC. ARRIVED IN PARAPAT THEN CHECK IN TO HOTEL. THE REST OF THE DAY IS FREE ON YOUR OWN LEISURE. DINNER WILL AT RESTAURANT

    DAY 2 : SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI
    BREAKFAST AT HOTEL. BY BOAT / FERRY VISIT TOMOK VILLAGE, TO SEE THE TOMBS OF THE KING OMPU SIDABUTAR & SHOPPING PLACE. AMBARITA VILLAGE, TO SEE THE TRADITIONAL BATAK VILLAGE WITH ANCIENT MEGALITHIC FURNITURES. RETURN TO PARAPAT FOR LUNCH AT LOCAL RESTAURANT. AFTERWARDS PROCEED TO BERASTAGI–A MOUNTAINS RESORT WITH IT’S REFRESHING WEATHER AND MAGNIFICENT MOUNTAINS SCENERY WHICH HAS AN ABUNDANCE OF FLOWERS, VEGETABLES AND FRUITS. EN-ROUTE STOPS AT PANORAMA SIMARJARUNJUNG , SIPISO-PISO WATERFALL. ARRIVED IN BRASTAGI THEN TO VISIT THE CENTRAL FRUITS MARKET (SHOPPING PLACE). AFTERNOON CHECK IN TO HOTEL. DINNER WIL BE SERVED IN RESTAURANT.

    DAY 3 : BERASTAGI – MEDAN
    AFTER BREAKFAST. PROCEED FOR TWO HOURS DOWN THE HILL TO MEDAN. VISIT LUMBINI PARK. ARRIVAL IN MEDAN CITY SIGHT SEEING TO VISIT A SEVERAL INTEREST SUCH AS THE MAIMOON PALACE, AL-MATSHUN GRAND MOSQUE. LUNCH AT THE LOCAL RESTAURANT, AND THEN PROCEED TO THE SHOPPING AREAS AS FOLLOW DANAR HADI BATIK EMPERIUM AND OTHERS WHOLE BATIK SELLERS IN MEDAN, INCLUDING TO PASAR IKAN MARKET AND MALLS. CHECK IN TO HOTEL FOR ACCOMMODATION. DINNER AT RESTAURANT.

    DAY 4 : HOTEL – AIRPORT
    AFTER BREAKFAST AT HOTEL. FREE PROGRAM UNTIL TIME TRANSFER TO THE AIRPORT FOR YOUR FLIGHT HOME.

    SERVICES TERMASUK :
    1. TRANSPORT
    2. PEMANDU PELANCONGAN
    3. HOTEL 3 BINTANG
    4. BREAKFAST 3X
    5. MAKAN TENGAH HARI 3X
    6. DINNER 3X
    7. SEWA KAPAN KE SAMOSIR ISLAND
    8. KARCIS / TIKET MASUK KE TEMPAT MENARIK
    9. MINERAL WATER

    BILA NAK MELAWAT KE MEDAN, SILA HUBUNGI DAN TEMPAH PAKEJ DI :
    TIARA TOURS INDONESIA
    JLN. PANGLIMA DENAI NO. 76 MEDAN, 20227
    LICENSED : 503/508.SK/IUP/BPW/MM/2011
    TEL/FAX : +6261 - 733 59 765
    EMAIL : tiaratoursindonesia@gmail.com
    HP / WA +6281383535091
    HP / WA +6285358982828
    HP / WA +6285762820068

    TERSEDIA LAYANAN SEWA KERETA DAN BUS PERSIARAN :
    TOYOTA AVANZA (05 ORANG ) MYR 155 / HARI
    SUZUKI ERITGA (05 ORANG ) MYR 155 / HARI
    INOVA REBORN (05 ORANG ) MYR 175 / HARI
    ISUZU ELF (11 ORANG ) MYR 235 / HARI
    TOYOTA HIACE (11 ORANG ) MYR 320 / HARI
    MEDIUM BUS ( 27 ORANG ) MYR 500 / HARI

    NOTE :
    HARGA SEWA KERETA SUDAH TERMASUK : DRIVER AND PATROL


    ReplyDelete
  12. Salam sejahtera Tuan/Puan, semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (aamiin).. Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung/Jakarta/Jogja. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta/Jogja dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    WhatsApp : +6282282222896
    WhatsApp : +6282214441280
    WhatsApp : +6282280000071
    Call : +6282280000071
    Call : +6282282222896
    Call : +6282214441280
    Email : dhanibandung@yahoo.com
    Blog : melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : www.Dhanitourindonesia.com Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Allah kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Kami pun menyediakan paket Transport dan Hotel.
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung/Jakarta/Jogja.
    Kami menyediakan pakej Transport dan Hotel, Pakej Full Board.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik Dhani Tour Bandung Transport… (Insya Allah) Jom mari melancong diBandung/Jakarta/Jogja Murah sahaja..
    Terimakasih

    ReplyDelete